Biskut Makmur

Bahan-bahannya

(Kulitnya)
1 kilo tepung gandum
250 gm ghee
250 gm margerine
40 gm tepung susu
40 gm tepung jagung
2 sudu teh garam
2 sudu teh vanila
2 biji telur merah

(Intinya)
500 gm kacang tanah (digoreng, buang kulit dan ditumbuk)
5 sudu besar gula kastor/gula halus

*Gula kastor untuk tabur di atas biskut

Cara-caranya

1. Tepung gandum, tepung kanji dan serbuk susu serta garam digaul.
2. Cairkan minyak gee dan margerine, masukkan merah telur.
3. Masukkan minyak gee dan margerine ke dalam tepung. gaul hingga rata, serta menjadi doh dan boleh dibentuk.
4. Ambil adunan sebesar ibu jari, masukkan kacang yang telah ditumbuk dan bulatkan. Bujurkan, sepitkan seperti bentuk daun.
5. Susunkan di dalam dulang pembakar, bakar hingga masak dengan kepanasan 180 darjah celcius, dan apabila sejuk taburkan dengan gula kastor.